Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne

de retetepersane in Vita, 3 Noi 2010 | 12928 vizualizari

 

Reteta pe care o voi posta este o varianta light a Khoresht-e Bademjan, deoarece nimic nu este prajit

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete medii coapte
  • 500g de carne de vita taiata cubulete
  • o ceapa mare taiata marunt
  • 3 linguri de pasta de tomate sau rosii decojite
  • o lingurita turmeric
  • lamaie uscata dupa gust (eu am folosit praf)
  • sare si piper dupa gust
  • optional o conserva de linte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne:

1. Se coc vinetele, se curata, se presara cu sare si se lasa sa se scurga. In varianta originala, vinetele se curata, se taie felii, se sareaza si se prajesc in ulei - destul de mult - mancarea iese la fel de delicioasa mai ales daca nu va luptati cu kilogramele.

2. Intr-un vas se pune ceapa la fiert cu putina apa si turmericul, iar dupa ce se inmoaie se adauga carnea taiata in cubulete, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba. De asemenea daca nu sunteti la dieta puteti sota ceapa in unt sau ulei.

3. Cand carnea este fiarta se adauga, sarea, pasta de tomate sau rosiile decojite pasate , vinetele si lamaia uscata(eventual lintea din conserva scursa si clatita), se lasa sa mai fiarba pe aragaz pana ce mancarea mai scade sau se introduce in cuptor.

4. Cand este gata se presara deasupra patrunjel si se serveste cu orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Khoresht-e Bademjan - Mancare cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu carne de vitel